اجرت المثل زن

از لحاظ شرعی و قانونی یکی از حقوقی که ن در طول زندگی مشترک خود از آن برخوردار می باشند، حقی است تحت عنوان اجرت المثل که اختصاص دارد به آن دسته از اموری که زن در طول زندگی با همسر خود انجام داده است بی آنکه وظیفه ای در آن خصوص داشته باشد؛ اساساً زوجه در این قبیل موارد مستحق پاداش می باشد و زوج نمی تواند بدون پرداخت این پاداش او را طلاق بدهد و هیچ مردی نمی تواند بدون اینکه تمامی حقوق زن را بپردازد او را طلاق بدهد.

مبنای پرداخت اجرت المثل

مقصود از اجرت المثل حق احمه کارهایی می باشد که زن در خانه شوهر انجام می دهد و وظیفه ای در قبال آن ندارد. اصولاً عمل انسان مستحق پاداش است مگر اینکه وی شخصاً قصد تبرع داشته باشد؛ حال ممکن است گفته شود زن قرار نیست برای انجام امور منزل پاداشی از شوهر خود دریافت نماید اما قانوناً و شرعاً هرگاه زن اجرت المثل اموری که انجام داده را مطالبه نماید، مرد موظف به پرداخت می باشد.

اجرت المثل زن پس از فوت شوهر

همانطور که حق مهریه زن بعد از فوت شوهر باقی است، حق اجرت المثل وی نیز به قوت خود باقیست. میزان اجرت المثل زن در صورت فوت شوهر مبلغ خاصی ندارد؛ بلکه کارشناس دادگاه آن را با توجه به شاخص های مشخص شده محاسبه می کند و قاضی بر اساس آن حکم صادر می کند.

شرایط دریافت

اولاً زن در طول زندگی مشترک ، کارهایی را انجام داده باشد که به لحاظ شرعی و قانونی مکلف به انجام آن نبوده است . با این توضیح که زن تنها موظف به تمکین و حسن معاشرت با شوهر است. لذا موظف نیست خانه داری کند.

ثانیاً اینکه زن باید این امور را به دستور شوهر انجام داده باشد و نه به میل خودش. البته همین که مرد توقع داشته باشد که همسرش این کارها را انجام بدهد، ولی مستقیماً به وی تکلیف نکرده باشد، کافی است تا بگوییم کارها به دستور شوهر انجام شده است.

ثالثاً زن کارهای انجام شده را به قصد تبرع ( رایگان بودن ) انجام نداده باشد. در این خصوص دادگاه ها نظرات متفاوتی دارند.

شرایط اقامه دعوا

زن بایستی دادخواست اجرت المثل ایام زوجیت را به طرفیت ورثه شوهر متوفی تنظیم نماید که این دادخواست در صلاحیت دادگاه خانواده می باشد. از جمله دلایل اثباتی در این امر شهادت شهود به عنوان دلیلی محکم مطرح می شود و در کنار آن علم قاضی نیز می تواند مثبت ادعای زوجه در دریافت اجرت المثل ایام زوجیت باشد.

نکته

به صورت کلی چنانچه زن خواهان دریافت اجرت المثل ایام زوجیت باشد، دادگاه در مقام احراز صحت و سقم ادعای زوجه، بایستی توانایی مالی زوج را در نظر بگیرد و اساساً ارزیابی کند که آیا زوج می تواند مبلغ مربوطه به اجرت المثل را که توسط نظریه کارشناسی مطرح می شود، پرداخت نماید یا خیر.

تفاوت اجرت المثل با اجرت المسمی

زمانی که بهای استفاده از یک مال یا خدمات به وضوح در توافق و قرارداد طرفین مشخص شده باشد به آن اجرت المسمی گفته می شود. تفاوت اصلی اجرت المثل و اجرت المسمی در واقع در مشخص بودن یا نبودن میزان آن است. اجرت المسمی از قبل به وضوح و با توافق طرفین مشخص می شود ولی میزان اجرت المثل از قبل مشخص نبوده و اصولا کارشناس با بررسی اوضاع و احوال و همچنین بررسی موارد مشابه آن را تعیین می نماید.

تفاوت اجرت المثل با نفقه

نفقه یعنی هزینه های جاری زندگی جهت رفع نیاز های متعارف زن در تناسب با شأن و جایگاه اجتماعی او. وفق قانون مدنی شوهر در صورت تمکین زن همواره مکلف به پرداخت نفقه می باشد اما در خصوص پرداخت اجرت المثل باید حتما کاری توسط زن انجام شود آن هم به دستور شوهر و بدون قصد تبرع. اگر میزان آن در شروط مندرج در ضمن عقد تعیین نشده باشد، به هنگام مطالبه از سوی زوجه توسط کارشناس رسمی تعیین خواهد شد.

در چه شرایطی زن مستحق دریافت اجرت المثل نمی باشد؟

در این خصوص طلاق باید به درخواست مرد صورت بگیرد و چنانچه زوجه خواهان طلاق باشد مستحق اجرت المثل نخواهد بود. اگر طلاق به درخواست مرد و به دلیل تخلف زن از وظایف همسری همچون عدم تمکین و به دلیل سوء رفتار و اخلاق زوجه باشد، زن حق دریافت اجرت المثل را ندارد و دادگاه نیز در صورت احراز این موضوع، رأی به پرداخت صادر نخواهد کرد.

دفتروکالت وکیل الرعایا

موسسه حقوقی وکیل الرعایا به وسیله وکلای مجرب، وکلای پایه یک دادگستری و همچنین وکلای کانون دادگستری این توان را در خود می بیند که دعاوی کلیه امور ذیل را در استان البرز، بپذیرد:

دعاوی حقوقی شامل:  دعاوی ملکی و املاک، رفع تصرف عدوانی، خلع ید، تخلیه، حکم جلب، وصول مطالبات، اام به سند، توقیف اموال  دیگر دعاوی مربوطه.دعاوی خانوادگی شامل طلاق، طلاق توافقی، نفقه، عدم تمکین، حضانت، مهریه، فسخ نکاح و دیگر دعاوی مربوطه.دعاوی کیفری شامل خیانت در امانت، قتل، ضرب وجرح. جعل اسناد، استفاده از سند مجعول، سرقت. فروش مال غیر، ی.دیگر دعاوی مربوطه.و همچنین کلیه دعاوی حقوقی کیفری  و خانوادگی ثبتی تنظیم لایحه جهت دادگاه های بدوی. تجدید نظر، دیوان عالی کشور و طرح شکایت در کلیه دعاوی و تنظیم قرارداد مالی خرید و فروش و املاک، دیه. بیمه مشارکت، طلاق توافقی در تهران و کرج ثبت شرکت و تغییرات شرکتها. ثبت برند و ثبت علامت تجاری را در دفترمشاوره حقوقی درکرج  انجام دهد.

آدرس وکیل خوب در تهران

آدرس وکیل خوب در کرج

اجرت المثل زن

اجرت ,زن ,المثل ,انجام ,شوهر ,دعاوی ,اجرت المثل ,می باشد ,زن در ,در این ,انجام داده ,دیگر دعاوی مربوطه ,دعاوی مربوطه دعاوی

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

zobika lope بوی نان بوی زندگی khadamt-gardeshgari kavirtarhikv آج tehranwebs اخبار سایت بلگ بیست تا سلام سکوت